۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۱:۲۳
يکشنبه ۰۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۷
کد خبر: ۹۵۸۹۱

عراقچی: ترامپ به خواسته‌های یک جنایتکار تن داد | گزینه‌های متنوعی را برای پاسخ به آمریکا داریم | اگر لازم باشد به پیام‌های آمریکایی‌ها از طریق واسطه‌ها پاسخ می‌دهیم

عراقچی:  ترامپ به خواسته‌های یک جنایتکار تن داد | گزینه‌های متنوعی را برای پاسخ به آمریکا داریم | اگر لازم باشد به پیام‌های آمریکایی‌ها از طریق واسطه‌ها پاسخ می‌دهیم
وزیر امور خارجه ایران طی یک کنفرانس خبری در استانبول، تجاوز آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران را شدیدا محکوم کرد و گفت: ما گزینه‌های متنوعی را پیش‌رو داریم. 

 به گزارش فراز، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول، در یک نشست خبری شرکت کرد.

این نشست خبری پس از حملات تجاوزکارانه اخیر آمریکایی به تاسیسات هسته‌ای ایران صورت گرفته و عراقچی مواضع ایران در ارتباط با تجاوز را تشریح کرد.

وزیر امور خارجه گفت: من اولین نشست خود را با تروئیکای اروپایی در ژنو برگزار کردم و روز گذشته هم جلسات سازنده‌ای با همتایانم در منطقه داشتم. اما ما با  تجاوز از سوی آمریکایی‌ها مواجه شدیم و ایران با شدیدترین لحن این تجاوزگری را محکوم می‌کند.

او با بیان اینکه «دولت آمریکا دنبال جنگ‌طلبی است»، گفت: این تجاوز با همکاری رژیم صهیونیستی علیه ایران انجام شده است و ما در مورد حاکمیت و استقلال ایران سازش نمی‌کنیم.

عراقچی گفت: ترامپ به خواسته‌های یک جنایتکار تن داد.

وزیر خارجه ایران تاکید کرد که این حمله نقص قوانین بین‌المللی و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت محسوب می‌شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با بیان اینکه «سازمان ملل، شورای امنیت سازمان ملل و آژانس لازم است در این ارتباط واکنش نشان دهند و آن را محکوم کنند»، گفت: این اقدام خصمانه علیه صلح و امنیت است. باید نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل متحد در محکومیت این حمله برگزار شود و دولت آمریکا باید به خاطر این حمله محکوم شود.

آمریکایی‌ها راه دیپلماسی را بستند

عراقچی با تاکید بر اینکه «ایران حق دفاع مشروع از خود را دارد»، گفت: آمریکایی‌ها با این اقدام، راه دیپلماسی را بستند و مسئول تمام این اقدامات هستند و باید نسبت به این موضوع پاسخگو باشد.

او با اشاره به اینکه «تمام فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران زیر نظر آژانس بین‌المللی اتمی بوده است»، گفت: این حملات با چراغ سبز آژانس و دبیرکل آن انجام شده است و آن‌ها در این ارتباط مسئولیت دارند.

وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی که «آیا باب مذاکرات همچنان باز است؟» گفت: من با تهران در تماس هستم. اطلاعی در خصوص خسارت‌های وارده ندارم اما تصور نمی‌کنم در این جا میزان خسارت مهم باشد، بلکه مهم است که به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله شده که نقض غیرقابل بخشش قوانین بین‌المللی است و باید محکوم شود. روز گذشته با شماری از همتایان خود در منطقه صحبت کردم و آن‌ها نگران بودند و قصد داشتند نقشی در پایان تجاوزگری رژیم صهیونیستی ایفا کنند. 

دشمنان اهل دیپلماسی نیستند و فقط زبان تهدید و زور می‌فهمند

عراقچی گفت: باب مذاکرات همیشه باید باز بماند ولی الان این شرایط نیست. اکنون کشور من مورد حمله قرار گرفته است و ما باید بر اساس حق قانونی دفاع از خود، در زمانی که ضرورت ببینیم، پاسخ دهیم.

وزیر خارجه ایران در ادامه گفت: ما وسط مذاکرات با آمریکا بودیم که اسرائیل آن را نابود کرد و ما دوباره وسط مذاکره با اروپایی‌ها بودیم که این بار آمریکایی‌ها تصمیم گفتند که مذاکرات را نابود کنند. ما در میانه دیپلماسی بودیم که مورد حمله قرار گرفتیم. این ایران نبود بلکه آمریکا بود که به مذاکرات خیانت کرد. وسط مذاکرات آن‌ها به اسرائیل برای حمله به ایران چراغ سبز نشان دادند، البته اگر به آن‌ها دستور نداده باشند.

او با تاکید بر اینکه «آن‌ها اهل دیپلماسی نیستند و فقط زبان تهدید و زور می‌فهمند»، گفت: در این حملات فقط به تاسیسات هسته ای ایران حمله نشده است بلکه به منشور سازمان ملل و معاهده منع اشاعه نیز حمله و بی‌احترامی شده است.

مردم ایران در اتحاد و همبستگی، در کنار حاکمیت هستند

عراقچی در واکنش به ادامه تهدیدات ترامپ علیه ایران تاکید کرد: جامعه جهانی باید به به این تهدیدات واکنش نشان دهد چراکه منشور سازمان ملل و معاهده منع اشاعه مورد حمله قرار گرفته است. جامعه جهانی باید این اقدامات را محکوم کند و شورای امنیت باید به مسئولیت خود عمل کند و آن را محکوم کند و اگر چنین اتفاقی نیفتد، چیزی باقی نخواهد ماند.

وزیر خارجه ایران گفت: ایران از سوی یک ابرقدرت هسته‌ای مورد حمله قرار گرفته، در حالی‌که ایران از سلاح هسته‌ای برخوردار نیست و فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است. ملت ایران می‌داند که مورد اجحاف قرار گرفته و اکنون در اتحاد و همبستگی دارد و در کنار حاکمیت هستند.

فردا با پوتین دیدار می‌کنم

عراقچی در مورد نوع واکنش روسیه به این حملات گفت: من عصر امروز به روسیه سفر می‌کنم. روسیه دوست ایران محسوب می شود. ۲ کشور شراکت راهبردی دارند. روسیه عضوی از برجام بوده و در جریان مذاکرات هسته‌ای اخیر نیز بوده‌اند. من فردا با آقای پوتین دیدار و رایزنی می‌کنم. 

او گفت: روسیه و چین هر دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند و می‌دانم که می‌خواهند قطعنامه‌ای را برای توقف خصومت‌ها ارائه کنند. واضح است که اوضاع تغییر کرده و من رایزنی‌هایی با آن‌ها خواهم داشت که این موضوع چگونه باید به پیش برود.

حمله آمریکا نشان داد رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف خود ناکام مانده است

عراقچی درباره میانجیگری ترکیه و ابراز آمادگی اردوغان در این خصوص گفت: دیروز ملاقات بسیار خوبی را با رئیس‌جمهور محترم ترکیه داشتم. ترکیه و کشورهای دیگر در منطقه خواهان ایفای نقش مثبت برای خاتمه تجاوزات رژیم صهیونیستی بودند و من اطمینان دارم از امروز هم تلاش‌های بیشتری را در این خصوص آغاز می‌کنند. ترکیه و کشورهای دیگر منطقه با قاطعیت حملات اسرائیل را محکوم کردند. محکومیت جامع در سطح منطقه و کشورهای اسلامی وجود دارد. 

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: حمله دیشب یک جنایت بسیار بزرگ نه فقط علیه ایران بلکه علیه منشور ملل متحد و تمامی قوانین بین‌الملل و نظام عدم اشاعه بود. آمریکا ضربه بسیار بزرگی را به صلح و امنیت بین‌الملل زد. آنچه که شورای امنیت و جامع بین‌الملل باید به عنوان تهدید به آن نگاه کنند، دقیقا رفتار آمریکاست که نظام بین‌الملل را به چالش کشیده و منطقه ما را به سمت تنش و آشوب پیش می‌برد که بسیار خطرناک است.

عراقچی گفت: حمله دیشب آمریکا نشان داد که رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف خود ناکام مانده و در اثر صدماتی که از دفاع قهرمانانه نیروهای مسلح ایران دریافت کرده، در شرایط بحران قرار گرفته و چاره‌ای جز اینکه از آمریکا کمک بخواهد، ندارد. دخالت آمریکا دقیقا به خاطر نجات رژیم صهیونیستی یا بهتر است بگوییم نخست‌وزیر این رژیم صورت گرفت و اینکه چقدر کاخ سفید تحت تاثیر شخص نتانیاهو قرار دارد، باید باعث تاسف و خجالت برای مردم آمریکا باشد.

او گفت: نیروهای مسلح ما به دفاع قهرمانانه خود ادامه خواهند داد. نیروها مسلح ما در آمادگی کامل هستند. مردم ما با اعتماد به نفش و روحیه بالا هستند. غرور ملی ایران جریحه دار شده و ما هرگز از حقوق، منافع، عزت و حیثیت خود کوتاه نخواهیم آمد. نیروهای مسلح ما و مردم ایران به صورت قهرمانانه از کشور خود دفاع می‌کنند.

گزینه‌های متنوعی را پیش‌رو داریم

این دیپلمات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال که «آیا ایران در پی این حملات قصد دارد به نیروهای آمریکایی حمله کند، تنگه هرمز را ببندد و یا اینکه اقدامات دیگری انجام دهد؟» گفت: ما گزینه‌های متنوعی را پیش‌رو داریم. 

او در پاسخ به سوالی درباره اینکه با اتفاقات اخیر «آیا به دیلماسی غربی اعتماد دارید؟» گفت: ما پیش از این نیز به غربی‌ها اعتماد نداشتیم و اکنون نیز دلایل زیادی داریم که اعتماد نکنیم و بی‌اعتمادی ما به آن‌ها زیاد است.

عراقچی تصریح کرد: راه دیپلماسی باز است ولی همان‌طور که اشاره کردم اکنون در شرایطی نیستیم که تصمیم بگیریم که چگونه بار دیگر باب مذاکرات را باز نگه داریم اساسا با چه کسی. پس اولا برای پاسخ ما صبر کنید و سپس زمانی که تجاوزگری متوقف شود، در آن صورت در مورد تلاش‌های دیپلماتیک تصمیم می‌گیریم.

اگر لازم باشد به پیام‌های آمریکایی‌ها از طریق واسطه‌ها پاسخ می‌دهیم

وزیر خارجه ایران همچنین در ارتباط با اینکه آیا «بعد از حمله اسرائیل به ایران با ویتکاف رایزنی و گفت‌وگو داشته است؟»، گفت: رایزنی‌های من با آقای ویتکاف در جریان مذاکرات مسقط غیرمستقیم بود و لازم است که از تلاش‌های عمان تشکر کنم. بعد از حملات رژیم اسرائیل به ایران ما پیام‌هایی را از آمریکایی‌ها از کانال‌های مختلف دریافت کرده‌ایم، به ویژه از طریق عمان و کشورهای دیگر و اگر لازم باشد به این پیام‌ها از طریق واسطه‌ها پاسخ می‌دهیم.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
پیشنهاد سردبیر
زندگی